sábado, 13 de diciembre de 2014

O Pan

A profe Gina trouxonos dous pans... pero non eran iguais...



A partir da observación, empezamos a falar un pouco sobre o que estabamos vendo:

R - Qué é esto?    Todos - Pan!

Rodrigo: Uno es pequeño y otro grande.

Antía: Uno es relleno y el otro con agujeros.

Hugo: El relleno tiene unos pocos agujeritos.

Mikel y María P.: El pequeño será más blando.

Cristina: Uno es de harina, tiene harina por arriba.

Rodrigo: El grande tiene la piel dura.

Lucía T: Uno es pan de Carral y otro es pan blanco, se llama así.

Lucía C.: El grande es duro.

Alejandro: El pan de mi casa es blando.

Rodrigo: El mío es duro.

Nicolás: El pan es más grande porque es más grande.

Andrea: Tengo un pan de rollitos de salmón, lo hice con mi padre.

Raquel: El de mi casa es un poco duro.

Rodrigo: Se compra en el súper.

Cristina: También en el Gadis.

Leo y Lucía T.: También en la panadería.

Andrea: Y en el San Brandan.

Antía: Si compras dos barras de pan, te dan dos huevos kinder y una botella de vino.

Andrea: A mi me regalan palitos de pan.

Rodrigo: Cuando pasan días, el pan se pone duro y papá lo tira a la basura.

Despois desta pequena conversa, dígolles que un é pan feito con millo (como o que debullamos nós) e outro feito con trigo, como o que imos facer nós hoxe.

Logo de observar, pasamos á acción e tocámolos e ulímolos, para ver si son iguales ou se hai diferencias.


Cando acabamos todos, decidimos que o Pan de millo era duro, e que o Pan de trigo era blando. Tampouco nos pareceu que uliran igual. 
Algúns de nós tamén o probamos, e gustaronnos os dous. 

Planteamos unha pregunta: Cal pesará máis?

A maioría dos nenos e nenas dixeron que ía pesar máis o Pan de trigo porque era máis grande.

8 nenos dixeron que sería o Pan de millo, porque era máis duro.

Para comprobalo, collemos a báscula e pesámolos: 


O pan de trigo pesaba: 204 gramos.

O pan de millo pesaba: 401 gramos.

Para darnos conta de que sí era verdade, que o pequeno pesaba máis, collemos os dous á vez e sentímolo.




No hay comentarios:

Publicar un comentario